Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

rizospastis.gr,09/09/2014

Με εκπροσώπους τουΣωματείου Εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκηςσυναντήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και συνολικά ο λαός της Θεσσαλονίκης από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Δ. Κουτσούμπα τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της εργασιακής τους ομηρίας, αφού δουλεύουν με συμβάσεις τριών και τεσσάρων μηνών, των παράνομων περικοπών στα ημερομίσθιά τους από τη διοίκηση και των ελλείψεων στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Τον ενημέρωσαν, επίσης, για τις καθυστερήσεις στις εργασίες κατασκευής, οι οποίες έχουν αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες και συνολικά το λαό της πόλης, για τις υπερκοστολογήσεις στο έργο που μετακυλίονται στις πλάτες των εργαζομένων, καθώς και για την ανάγκη να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση για να συνεχιστούν τα αρχαιολογικά έργα.

Από τη μεριά του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα επιδιώξει, με παρεμβάσεις στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, αλλά και με τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων, να αναδειχτούν αυτά τα προβλήματα και να υπάρξουν λύσεις. Τόνισε, επίσης, πως απαιτείται ενιαίος αγώνας από όλους τους εργαζόμενους στο Μετρό της Θεσσαλονίκης σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη γρήγορη κατασκευή του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.