Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνάντηση Μπουτάρη-Τσίτουρα και η επαναδημοπράτηση καραδοκεί

ypodomes.com,06/11/2014

Σενάριο τρόμου η επαναδημοπράτηση


Επίκειται η συνάντηση Μπουτάρη-Τσίτουρα. Ο πάγος έσπασε μεταξύ Δήμου και Αττικό Μετρό και είναι πλέον πολύ πιθανή η συνάντηση των δύο ισχυρών ανδρών. Η επιβεβαίωση αναμένεται και το ραντεβού θα γίνει στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται από τα δύο μέρη για λύση στο μεγάλο θέμα των αρχαιοτήτων του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com, εκτός απροόπτου αυτό θα γίνει στις 11 του μήνα όταν θα είναι στην πόλη ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, θα γίνει μιας από κοινού παρουσίασης αποδεκτής λύσης και αργότερα θα γίνουν συναντήσεις και με άλλους φορείς της πόλης που έχουν λόγο σήμερα στην υπόθεση της κατασκευής.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ

Το πλέον τρομακτικό σενάριο για την πόλη είναι το θέμα της επαναδημοπράτησης που ισχύει καθώς βάσει νόμου ο ανάδοχος μπορεί να αποχωρήσει από το έργο σε μερικές εβδομάδες. Αυτό το σενάριο (που μάλλον δεν είναι το επικρατέστερο) θα συμπαρασύρει όλο το έργο σε νέα καθυστέρηση τουλάχιστον 3 ετών και μαζί φυσικά τη λειτουργία της επέκτασης του δικτύου στην Καλαμαριά.

Σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com σε περίπτωση που ναυαγήσει η προσπάθεια συναίνεσης με τον ανάδοχο του βασικού έργου η Αττικό Μετρό επεξεργάζεται έκτακτο σχέδιο για την άμεση επαναδημοπράτηση του υπόλοιπου έργου με μία εργολαβία-σκούπα.

Πάντως όπως όλα δείχνουν δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σενάριο και τα αποτελέσματα της διαιτησίας θα είναι ουσιαστικά το σημείο κλειδί που μαζί με την επίλυση του θέματος των αρχαιοτήτων της ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ θα οδηγήσουν το έργο στην πορεία της ολοκλήρωσης το 2018 που ακόμα υφίσταται ως το πιθανότερο έτος για την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.