Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ Στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση

makthes.gr,20/12/2014

Συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό, ώστε να μη γίνουν απολύσεις, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Το δ.σ. του σωματείου εργαζομένων συναντήθηκε με βουλευτές του κόμματος χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις στο μετρό μετά την αναγγελία του εργολάβου ότι αποχωρεί από το έργο και προχωρά σε απολύσεις. “Οι εργαζόμενοι απάντησαν με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις και κατάφεραν με τον τρόπο αυτό να αναστείλουν προς το παρόν τις απολύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι θέσεις εργασίας έχουν διασφαλιστεί, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη”, αναφέρεται σε ανακοίνωση και προστίθεται: “Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο μετρό και δήλωσε πως θα σταθεί στο πλευρό τους για: 1. Να μη γίνει καμία απόλυση. 2. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας από την κοινοπραξία, καθώς και όλοι οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων”.

Το σωματείο των εργαζομένων συναντήθηκε με το συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Νίκο Σαμανίδη, τους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Θεοδωρόπουλο και άλλα στελέχη του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, το έτερο σωματείο εργαζομένων στο μετρό, στον αρχαιολογικό τομέα, με χθεσινή ανακοίνωσή του καλεί τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να παρέμβει και να δώσει λύση στο ζήτημα του μετρό. “Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει ο υπουργός Υποδομών να αποδείξει πως δεν έχει ξεχάσει ότι προέρχεται από τη Β. Ελλάδα και να κάτσει στο τραπέζι και τους δύο παράγοντες του έργου -Αττικό Μετρό και κοινοπραξία. Είναι η τελευταία ευκαιρία να μην κινδυνέψει η χρηματοδότηση του έργου και φυσικά όλα τα επιπλέον κονδύλια που έχουν εξασφαλισθεί. Μόνο αν δοθεί λύση μέσα στο 2014 μπορεί το έργο να γίνει το... 2018, όπως διατείνονται. Μόνο αν αξιοποιήσουμε αυτήν την περίοδο μέχρι το τέλος του 2014 και αφεθούν στην άκρη όλα τα σφάλματα και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών μπορούμε να ελπίζουμε, διαφορετικά, πραγματικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το θέατρο αναζήτησης και καταλογισμού των ευθυνών και να κλαίμε πάνω από τα ερείπια όχι του παρελθόντος, αλλά ενός μελλοντικού έργου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.