Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

«Βράζουν» για το μετρό Θεσσαλονίκης

dimokratianews.gr,19/12/2014

Στα κάγκελα βρίσκονται οι Θεσσαλονικείς για το νέο φιάσκο με την κατασκευή του μετρό. Φορείς και πολίτες ξεσηκώνονται με αφορμή την ανακοίνωση της κοινοπραξίας ότι αποχωρεί από το έργο, που, ενώ έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2012, πλέον υπάρχει κίνδυνος να μην είναι έτοιμο ούτε το 2023!

«Στόχος μας είναι να ξεμπλοκάρει επιτέλους το έργο και να προχωρήσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην παραταθεί η ταλαιπωρία της πόλης και των πολιτών, να μη χάσει κανένας εργαζόμενος στο μετρό τη δουλειά του» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, που συναντήθηκε με εργαζομένους στον κατασκευαστικό τομέα και έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών λέγοντας ότι «η Περιφέρεια δεν θα δεχθεί άλλες καθυστερήσεις στο έργο».

Λάθη Μπουτάρη

Για «εγκλήματα» του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη έκανε λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παν. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη διαχείριση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου. «Εγιναν λάθη που δεν διορθώνονται, αλλά επείγει να λυθούν» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί άφωνη «το ρεσιτάλ σπατάλης και ανευθυνότητας, που είναι πιθανό να ενταθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων», ενώ σημειώνει ότι «από το 2006, που ξεκίνησαν τα έργα, οι επαγγελματίες και οι έμποροι του κέντρου πληρώνουν βαρύ τίμημα».

«Φωνάζαμε ότι το μετρό ναυαγεί και έκαναν ότι δεν μας ακούν! Εξελίσσεται μια τραγωδία σε βάρος της Θεσσαλονίκης» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας.
Την ίδια ώρα, η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - Seli - Ansaldobreda ξεκινούν διαπραγματεύσεις γύρω από την αίτηση διάλυσης της σύμβασης που κατέθεσε η εταιρία. «Επιδιώκουμε να συνεχίσει τις εργασίες ο υφιστάμενος ανάδοχος και οι διαφορές να επιλυθούν στα δικαστήρια διαιτησιών» ανέφερε στη «δημοκρατία» στέλεχος της Αττικό Μετρό Α.Ε.
Το πάνω χέρι πάντως στις διαπραγματεύσεις έχει η κοινοπραξία, που διεκδικεί αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 215.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.