Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μετρό Θεσ/νίκης: Αναστέλλουν την απεργία οι εργαζόμενοι στον Κατασκευαστικό Τομέα

alterthess.gr,19/12/2014


Αναστέλλει την απεργία του το σωματείο εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ωστόσο πως ο αγώνας τους δεν σταματά.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του μετρό από την στιγμή που πληροφορηθήκαν την πρόθεση της ΑΕΓΕΚ να αποχωρήσει από την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και να προχωρήσει σε απολύσεις, προχώρησαν άμεσα σε κινητοποιήσεις.


Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την 5 Δεκέμβρη αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα να μην γίνει ούτε μια απόλυση. Όπως τονίζεται, η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στάθηκαν εμπόδιο μετά από έναν αγώνα 14 ημερών, στο να υλοποιήσει η ΑΕΓΕΚ την πρόθεσή της για απολύσεις.

Η αναστολή της απεργίας που αποφάσισε η γενική συνέλευση την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη δεν σημαίνει ότι σταματά ο αγώνας και οι εργαζόμενοι δεν εφησυχάζονται. «Δεν έχουμε αυταπάτες, ούτε πιστεύουμε σε θαύματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι θα είναι πάντα ο στόχος των μεγαλοεργολάβων, που με κάθε μέσο που τους παρέχει το κράτος επιδιώκουν αύξηση των κερδών τους. Δηλώνουμε έτοιμοι να πολεμήσουμε ενάντια σε όποια προσπάθεια υλοποίησης των απολύσεων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση επανεκκίνηση των εργασιών στη κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης και απαιτούν από την ανάδοχο Κοινοπραξία να συνεχίσει το έργο με ή χωρίς την ΑΕΓΕΚ, διασφαλίζοντας όμως με κάθε τρόπο τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της ΑΕΓΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.