Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Παπαδόπουλος: H ακυβερνησία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα

voria.gr,19/12/2014

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ τα λέει έξω από τα δόντια για πολιτική αλλά και για τις εξελίξεις στο έργο του Μετρό αλλά και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

Της Άννης Καρολίδου

«Αν η Ρωσία, μία πλούσια χώρα, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, με προβληματίζει ιδιαίτερα τι θα συμβεί στην Ελλάδα άμα συνεχιστεί η ακυβερνησία» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Βιοτεχικού Επιμελητηρίου ΘεσσαλονίκηςΠαναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θέλει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, αλλά κάτι τέτοιο αποδειχθεί αναπόφευκτο, τότε ελπίζει «να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας».

Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΒΕΘ υποστήριξε ότι και τώρα μπορεί να βρεθεί λύση εάν «πολιτικοί και κόμματα καθίσουν σε ένα τραπέζι», αν και εκτιμά ότι «υπάρχει και εσωτερικό πρόβλημα στη κυβέρνηση».

«Διαισθάνομαι», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, «ότι θα πάμε σε εκλογές με αποτέλεσμα να χαθεί το πρώτο τρίμηνο, της χρονιάς. Ελπίζαμε το 2015 θα είναι χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και τώρα, δυστυχώς με τις τελευταίες εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτή η ελπίδα περιορίζεται».

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που απασχολούν το βιοτεχνικό και επαγγελματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, στο ζήτημα του Μετρό, στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού, στην εικόνα της πόλης παραμονές γιορτών.

Για το Μετρό είπε ότι θα πρέπει «να προχωρήσει με το όποιο κόστος», να βρεθεί συναινετική λύση για να μην αποχωρήσει ο ανάδοχος. Για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε το έργο του Μετρό, «φταίει η Αττικό Μετρό, φταίει ο ανάδοχος αλλά φταίνε και άλλοι παράγοντες που δημιούργησαν πρόβλημα στην υλοποίηση του έργου». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί οι «άλλοι παράγοντες», απάντησε ανοικτά «ο Δήμος έχει κάνει εγκλήματα».

Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είπε ότι ημέρα με την ημέρα απαξιώνεται, καθώς η συνεργασία Cosco με ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την προώθηση φορτίων στην Κεντρική Ευρώπη, βάζει μπροστά το λιμάνι του Πειραιά αλλά λειτουργεί αρνητικά για τον ΟΛΘ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χρηματοδότησης των Επιμελητηρίων λέγοντας ότι με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται δε λύνεται, όπως αναμενόταν το πρόβλημα, καθώς κάθε μέλος του ΓΕΜΗ, μπορεί να είναι αλλά δεν πρέπει να είναι, αναγκαστικά, και μέλος του οικείου Επιμελητηρίου.

«Από τη στιγμή που το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά προαιρετικό, θα έχουμε οικονομική δυσκολία στη λειτουργία της υπηρεσίας του ΓΕΜΗ», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.