Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Μετρό Θεσσαλονίκης, το πιο σύντομο ανέκδοτο», λένε οι εργαζόμενοι

voria.gr,20/03/2015

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου και καλούν τους πολίτες της πόλης «να ενημερωθούν για τις υπόγειες αλήθειες του έργου».

Στάση εργασίας προκηρύσσουν τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και την Τρίτη 24 Μαρτίου από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, σε μια τελευταία - απέλπιδα προσπάθεια αφύπνισης των φορέων της πόλης, όπως σας έχει ενημερώσει από το πρωί η Voria.gr.

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου και καλούν τους πολίτες της πόλης «να ενημερωθούν για τις υπόγειες αλήθειες του έργου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Σωματείων εργαζομένων στο μετρό:

Την Πέμπτη 19/2, οι διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων που εμπλέκονται με το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης είχαν συνάντηση με τους κκ. Σκουρλέτη ( Υπουργό Εργασίας) και Σπίρτζη ( Αν. Υπουργό Υποδομών). Έχει περάσει ένας μήνας. Μέχρι στιγμής:

Σήμερα Παρασκευή 20/3 ορκίζεται -επιτέλους- ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, ο οποίος θα επιλύσει (;) το γόρδιο δεσμό του έργου

Την επόμενη Παρασκευή, 27/3 η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική προτίθεται να απολύσει πάνω από 100 εργαζόμενους από τον κατασκευαστικό κλάδο του έργου.

Τα χρήματα για τις αρχαιολογικές εργασίες εξαντλούνται και ο ανάδοχος ΔΕΝ υπογράφει νέα συμπληρωματική σύμβαση, 25 εκατ. ευρώ παραμένουν δεσμευμένα και τα εργοτάξια παραμένουν κλειστά.

Εκατοντάδες απολυμένοι εργαζόμενοι περιμένουν στο ακουστικό τους για επαναπρόσληψη και μαζί τους όλη η πόλη για να μάθει τι θα απογίνει το πολύπαθο έργο.

Καμία γνωστή πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία προκειμένου να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι η Αττικό Μετρό και ο Ανάδοχος κα να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση.

ΟΛΟΙ συμφωνούν πως πρέπει το Μετρό Θεσσαλονίκης να γίνει. ΚΑΝΕΝΑΣ – ειδικά από όλους όσους έχουν πολιτική θέση - δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ουσιαστική κίνηση. Τα λόγια κύριοι είναι εύκολα. Από τις πράξεις όμως κρίνεστε όχι από τις προθέσεις.

Αυτό είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το πιο γνωστό ανέκδοτο με δύο λέξεις που χαρακτηρίζει την πόλη μας.

Σε μια τελευταία - απέλπιδα προσπάθεια αφύπνισης των φορέων της πόλης, οι εργαζόμενοι προκηρύσσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και την Τρίτη 24 Μαρτίου και καλούν τους πολίτες της πόλης να ενημερωθούν για τις υπόγειες αλήθειες του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.