Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

alterthess.gr,23/03/2015


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας για σήμερα και για αύριο.


Οι εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου συγκεντρώθηκαν σήμερα στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και στην συνέχεια έφτασαν με πορεία στο άγαλμα Βενιζέλου όπου είχαν συγκεντρωθεί οι αρχαιολόγοι. Το παρών στη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου έδωσε και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Η κινητοποίηση κατέληξε στον Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ληφθούν μέτρα για την άμεση ολοκλήρωση του έργου, να ανακληθούν οι 50 απολύσεις που έγιναν στις 21 Ιανουαρίου αλλά και τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιπλέον οι εργαζομένοι παραμένουν εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι ενώ όπως λένε οι εργασίες που γίνονται όλη αυτή τη περίοδο στα εργοτάξια σε Αγία Σοφία, Ανάληψη και Πανεπιστήμιο έχουν να κάνουν με απαραίτητες εργασίες ασφαλείας και όχι εργασίες συνέχισης του έργου.

Άλλωστε μέχρι σήμερα η κοινοπραξία δεν έχει αποδεχθεί τη πρόταση της Αττικό Μετρό για συνέχιση του έργου μέσω προσωρινού χρονδιαγράμματος μέχρι και την επίλυση των διαφορών, πρόταση που έχει ως στόχο να μην παραμένει σε "τέλμα" το έργο για τόσους μήνες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κοινοπραξία επιχειρεί να πιέσει τόσο μη πληρώνοντας τους εργαζόμενους όσο και μη αποδεχόμενη το προσωρινό χρονοδιάγραμμα εργασιών σε κατεύθυνση επίλυσης των διαφορών με την ικανοποίηση των εξωσυμβατικών οικονομικών απαιτήσεων της οι οποίες αγγίζουν σχεδόν 60% επιπλέον από την αρχική χρηματοδότηση.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το "ραντεβού" τους για αύριο στις 12:00 στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

                                   







Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι κινητοποιήσεις γίνονται "σε μια τελευταία - απέλπιδα προσπάθεια αφύπνισης των φορέων της πόλης", ενώ παράλληλα καλούν τους πολίτες της πόλης να ενημερωθούν "για τις υπόγειες αλήθειες του έργου".

                                   

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.