Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Συνάντηση Μπουτάρη- Σταθάκη για το μετρό Θεσσαλονίκης

voria.gr,07/04/2015

Δέσμευση του υπουργού για άμεσα παρέμβαση και απεμπλοκή του έργου.
Τις προτάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και φορέων της πόλης, με σκοπό την απεμπλοκή του έργου του Μετρό, επέδωσε σήμερα το πρωί, ο δήμαρχοςΓιάννης Μπουτάρης στον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού, στην Αθήνα, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου αφενός να βγει το έργο από το τέλμα στο οποίο έχει κολλήσει και, αφετέρου, να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλο ειδικότερο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η υπόθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό «Βενιζέλου», για το οποίο συμφωνήθηκε «από κοινού η άμεση απεμπλοκή».

Σχετικά με τη συνάντηση, από το υπουργείο Οικονομίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, κατόπιν αιτήματος του πρώτου.

Ο δήμαρχος κατέθεσε στον υπουργό πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με σειρά θέσεων σχετικά με τα προβλήματα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, με λύσεις που θα εξασφαλίζουν την ολοκλήρωσή του στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας όμως απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Αυτό θα αποτελέσει και τη μόνη βιώσιμη προοπτική επανάκτησης των χαμένων θέσεων εργασίας.

Επίσης, συμφωνήθηκε από κοινού η άμεση απεμπλοκή της υπόθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό «Βενιζέλου» στη βάση της τελευταίας απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές και λιμενικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες άντλησης πόρων από ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.