Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Συνάντηση Μπουτάρη - Σταθάκη με φόντο το Μετρό Θεσσαλονίκης

thestival.gr,07/04/2015

Συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη είχε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Μπουτάρης κατέθεσε στον Υπουργό πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σειρά θέσεων σχετικά με τα προβλήματα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ από πλευράς του ο κ. Σταθάκης δεσμεύθηκε ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, με λύσεις που θα διασφαλίζουν την ολοκλήρωσή του στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας όμως απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο, θα αποτελέσει και την μόνη βιώσιμη προοπτική επανάκτησης των χαμένων θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε από κοινού η άμεση απεμπλοκή της υπόθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον Σταθμό «Βενιζέλου» στη βάση της τελευταίας απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές και λιμενικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες άντλησης πόρων από ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.