Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης

www.alpha965.gr,11/05/2015

Στον alpha96.5 μίλησε με αφορμή την επικείμενη απόλυση 105 εργαζομένων από το τμήμα αρχαιολογίας του μετρό Θεσσαλονίκης, ο Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων μετρό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως: «είχαμε ήδη τις μη ανανεώσεις συμβάσεων από το φθινόπωρο και από τον Δεκέμβριο έχουμε επανειλημμένα το θέμα των απολύσεων στο προσκήνιο. Ως τώρα είχαν αποφευχθεί.»

Ο κύριος Κυπριανίδης τόνισε πως αν σταματήσουν οι αρχαιολογικές εργασίες, θα σημαίνει το κλείσιμο του τμήματος, κάτι το οποίο είναι άσχημο σημάδι για τη συνέχεια. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων μετρό Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές, ακόμα και στο ενδεχόμενο επαναδημοπράτησης του έργου, ώστε ο νέος εργολάβος που θα αναλάβει το έργο, να έχει απεμπλακεί σε μεγάλο βαθμό από αυτές και να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο.

Για τους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει ο κύριος Κυπριανίδης είπε: « Πριν δύο χρόνια ήμασταν 650. Τώρα έχουμε φτάσει στους 100, και οι εκατό κινδυνεύουν να ξεκληριστεί τελείως ο κλάδος του αρχαιολογικού τμήματος», ενώ τόνισε πως σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, ο απαραίτητος αριθμός των εργαζομένων φτάνει τους 600 με 700. Συμπλήρωσε πως τα κονδύλια του έργου είναι εξασφαλισμένα, όσον αφορά την κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.