Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Καμμιά συμφωνία για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό, 14/07/2015
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της πιθανής νέας συμφωνίας και ήδη έχουμε τις πρώτες απολύσεις, μακριά και πέρα από κάθε προσέγγιση σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων...

Όσοι συνάδελφοι δεν μπήκαν στη διαδικασία να συμμορφωθούν με τις προφορικές, αναγκαστικές άδειες, οι οποίες υποβλήθηκαν προσχηματικά από την Κοινοπραξία, με σκοπό τη τεχνητή διατήρηση σε ζωή του αρχαιολογικού τμήματος, του τελευταίου ζωντανού κομματιού του πολύπαθου έργου, απολύονται. Είναι φυσικά αυτονόητο, πως θα ακολουθήσουν όλοι όσοι επιστρέψουν από τις άδειες τους, αφού το όλο αυτό σκηνικό, δε μαρτυρά τίποτε άλλο, παρά την παραδοχή πως το έργο ναυάγησε.

Φως στις διαπραγματεύσεις δεν υπάρχει, η συζήτηση των προηγούμενων εβδομάδων στην επιτροπή της βουλής, χάθηκε εν μέσω δημοψηφίσματος και φυσικά το όλο έργο είναι φανερό πως έφτασε στο σημείο μηδέν.

Καλούμε λοιπόν την Κοινοπραξία να ανακαλέσει τις προγραμματιζόμενες απολύσεις. Καλούμε επίσης τόσο το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να μην επιτρέψει αυτή την αυθαιρεσία, όσο και το Υπουργείο Υποδομών και την Αττικό Μετρό, να αναλάβουν τις ευθύνες του απέναντι στο έργο.

Τέλος, πάνω και πέρα από όλα αυτά, καλούμε όλους, έστω και την ύστατη ώρα, να σκύψουν πάνω από το έργο και την πόλη, μακριά από ιδεοληψίες, συμφέροντα και ιδιοτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.