Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ε.Κ.Θ : Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

seleo.gr, 15/07/2015
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ζητάει να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις των εμπλεκόμενων φορέων για τη συνέχιση του έργου...
Η αίτηση τους έγινε γνωστή με επιστολή τους  προς την ανάδοχο κοινοπραξία ΑΙΑΣΑ και ζητούν να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι σε πλήρεις εργασιακές σχέσεις, σταματώντας τις μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και τις εντολές του υπουργείου Εργασίας.
Όπως σημειώνει το Ε.Κ.Θ. το διάστημα των δυο τελευταίων μηνών η κοινοπραξία έχει επιβάλει στους εργαζόμενους εργασία μόνο μιας ημέρας την εβδομάδα και υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών. Μάλιστα, το Ε.Κ.Θ. χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια της εταιρίας να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως διαπραγματευτικό χαρτί την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις επίλυσης των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει για τη συνέχιση του έργου μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της ίδιας της κοινοπραξίας.
«Ως επιστέγασμα όλων αυτών των ενεργειών που επιβλήθηκαν μονομερώς από την πλευρά σας, έρχεται η πρόθεσή σας να απολύσετε τριάντα και πλέον εργαζόμενους χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες περί ομαδικών απολύσεων εκδικητικά επειδή αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις εντολές σας να πάρουν υποχρεωτικά τις κανονικές τους άδειες» αναφέρεται στην επιστολή. «Σκοπός όλων θα πρέπει να είναι η συνέχιση του έργου με γνώμονα το σεβασμό των εργαζόμενων, την πόλη της Θεσσαλονίκης και τους πολίτες" καταλήγει το Ε.Κ.Θ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.