Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Στ. Θεοδωράκης: Προσβολή που χρεώνεται το κράτος των Αθηνών το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης

thestival.gr, 31/08/2015

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε πριν λίγο ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσει συζήτηση με ψηφοφόρους και φίλους του Ποταμιού, στη νέα παραλία. Οι δύο άντρες, συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και θέματα επικαιρότητας, ενόψει και των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου...


"Η ΠΚΜ έχει ανοιχτές πόρτες σε όσους έχουν ανοιχτά αυτιά" είπε αρχικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η κυβερνητική πολιτική στην εκταμίευση κονδυλίων ΕΣΠΑ.

"Η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει χρήματα για τα έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί από το ΕΣΠΑ. Χρωστάει 40 εκ και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα. Αυτό θα ήταν απόλυτη καταστροφή" σημείωσε και πρόσθεσε:"Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερους φόρους και περισσότερα κίνητρα".

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα του μετρό που έχει μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας.

"Για μας είναι ένα σημαντικό έργο το μετρό, αλλά για κάποιους είναι ασήμαντο, όπως αποδεικνύεται.Έχουν καταστραφεί οικογένειες, επαγγελματίες και ταλαιπωρεί τους πολίτες" σημείωσε.

Σχετικά με το μετρό, ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε: "Είναι μια προσβολή που χρεώνεται το κράτος των Αθηνών.
Θα μπορούσε να γίνει μια μεγάλη επιθεώρηση με όλους τους πρωθυπουργούς και υπουργούς που έρχονται και υπόσχονται Θεσσαλονίκη με Μετρό".

Σχετικά με την συνάντησή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. θεοδωράκης, σχολίασε: "Ακούω πάντα με προσοχή τον συνετό λόγο του Περιφερειάρχη. Έχουμε συνεχή επαφή. Έχουμε βρει έναν κώδικα επικοινωνίας που μας επιτρέπει να συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθούμε να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή".

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψε η απελθούσα κυβέρνηση με τους δανειστές μας, ο Σταύρος Θεοδωράκης, είπε: "Δυστυχώς χάσαμε πολύ χρόνο σαν χώρα. Κυνηγούσαμε 7 μήνες την ουρά μας για να κάνουμε μια συμφωνία σαν αυτή που κάναμε και έχουμε μείνει πολύ πίσω. Οι συνετές δυνάμεις της χώρας να βοηθήσουν η μια την άλλη να έχουμε ένα αποτέλεσμα μετά τις εκλογές και να μην πάμε σε νέα παλινδρόμηση.

Δεν είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι γιατί στις κορυφές μάλλον δεν έχουν αλλάξει μυαλά. Ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλει λύσεις στην σωστή κατεύθυνση".

Ερωτηθείς για την προεκλογική αντιπαράθεση, ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε: "Θέλουν να μεταφέρουν την κουβέντα στους τύπους και όχι στα προβλήματα. Θα επιμείνουμε να κάνουμε μια προεκλογική εκστρατεία πάνω στα προβλήματα που μπορεί να είναι δικά τους αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε λύσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.