Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Επίθεση του Στρ. Σιμόπουλου στον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη για το μετρό της Θεσσαλονίκης

alphatv.gr,10/09/2015

Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με το μετρό και συγκεκριμένα για το σταθμό Βενιζέλου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης και πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.


"Οι μάσκες έπεσαν για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η άποψη του Δήμου που συνοψιζόταν στη φράση 'και Μετρό και Αρχαία' ήταν ένα προπέτασμα καπνού για να καταργηθεί ο σταθμός”, υπογραμμίζει ο κ.Σιμόπουλος. "Κινδυνεύουμε να έχουμε όχι μόνο 'τρύπα Μπουτάρη', αλλά "τρύπες Μπουτάρη" σε όλη την πόλη”, αναφέρει ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων. Επιπλέον, καλεί την υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, να αναβάλλει την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, ένα θέμα που όπως υποστηρίζει "με ηρεμία να χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση".

“Μόνη λύση αποτελεί η προσωρινή απόσπαση και η επανατοποθέτηση των αρχαίων με τρόπο που θα καθιστά το σταθμό, πραγματικό μουσείο. Δηλαδή 'και Μετρό και Αρχαία”, καταλήγει η ανακοίνωση του κ.Σιμόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.