Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ευρωβουλευτές «ξεσκονίζουν» το Μετρό Θεσσαλονίκης

voria.gr, 24/09/2015

Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία του έργου και τα προβλήματα που υπάρχουν...

Στο μικροσκόπιο πολυμελούς αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρέθηκε σήμερα το πρωί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Κοινότητα που βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε κρίσιμο σημείο για τη συνέχιση και εκτέλεσή του.

Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, εννέα τον αριθμό με επικεφαλής της Γερμανίδα και μέλος του Λαϊκού Κόμματος, ευρωβουλευτή Ίνγκεμποργκ Γκρέσλε, ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία του έργου, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν και τις καθυστερήσεις, καθώς μάλιστα χθες το βράδυ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επιδίωξε να τους συναντήσει και να τους παρουσιάσει την πρότασή του για το σταθμό «Βενιζέλου», ένα σταθμό που κινδυνεύει με κατάργηση.

Η ομάδα των Κοινοτικών, στην οποία συνολικά μετείχαν περισσότερα από 20 άτομα καθώς συμμετείχαν μέλη της Γ.Δ. Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κομισιόν και συμβουλευτικά στελέχη των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός από τα καθαρώς χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου, θέλησαν να μάθουν τις αιτίες των καθυστερήσεων και το που βρίσκεται η προσπάθεια συνέχισης του, στο πλαίσιο της τριμερούς επιτροπής που είχε σχηματιστεί μετά από πρωτοβουλία του αναπλ. υπουργού Υποδομών.

Η Επιτροπή αρχικά, πρωί- πρωί και επί ένα δίωρο, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη, παρουσία του μέλους δ.σ της Αττικό Μετρό ΑΕ, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Μετά ζήτησαν και επισκέφθηκαν το σταθμό «Πανεπιστήμιο», σταθμό στον οποίο έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πολιτικού μηχανικού, όπως και το σταθμό «Βενιζέλου».

Να σημειωθεί ότι ο ρόλος της Επιτροπής, που βρίσκεται στην Ελλάδα για να ενημερωθεί για τα συγχρηματοδοτούμενα, είναι μεν συμβουλευτικός αλλά με ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνέχιση χρηματοδοτικής υποστήριξης έργων.

Το κλιμάκιο των Βρυξελλών, έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για τον έλεγχο και άλλων έργων(λίμνη Κάρλα, οδικά κ.αλ.), ενώ αναμένεται να συναντήσει και τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη από τον οποίο και θα ενημερωθεί για τα σχέδια του Υπουγείου για το μέγα θέμα της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.