Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αρχαιοφύλακες κατά «Αττικό Μετρό», που θέλει να φυλάει τα αρχαία

ergasianet.gr,07/10/2015

Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιατήτων (ΠΕΥΦΑ), ζητώντας να παρέμβει σε προκήρυξη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., με ημερομηνία 01/10/2015, για το διαγωνισμό της, με τίτλο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» (Αρ. Απόφασης 1337β), δαπάνης 325.000€ για ένα έτος.


Η όλη διαδικασία της προκήρυξης προσλήψεων για φύλαξη – ασφάλεια των αρχαίων αντικειμένων – ευρημάτων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα πρέπει να γίνει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνει η ΠΕΥΦΑ, διότι «η φύλαξη, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ευθύνη και αρμοδιότητα του κράτους». Για αυτό, συνεχίζει, «ζητάμε την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., προκειμένου να σταματήσει αυτή η διαδικασία».

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως ξεκάθαρα δηλώνει η ΠΕΥΦΑ, «θα διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο την προστασία και το Δημόσιο χαρακτήρα του πολιτιστικού μας πλούτου και θα καταγγείλει κάθε υπεύθυνο, που είτε από δόλο, είτε από άγνοια θα επιτρέψει την συνέχιση αυτής της διαδικασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.