Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ανδρέας Κουράκης, δημοτικός σύμβουλος: «Η θέση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το Mετρό ξεπερνάει τα όρια του δημοσίου συμφέροντος»

stokokkino.gr, 09/10/2015
Δριμεία επίθεση κατά του ΤΕΕ/ΤΚΜ εξαπέλυσε μιλώντας στο Κόκκινο 93.4 ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης που έχει χρηματίσει στο παρελθόν πρόεδρος του παραρτήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και είναι ειδικός σύμβουλος του Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης...


Με αφορμή την παρουσίαση της τεχνικής πρόταση του δήμου για το θέμα του σταθμού Βενιζέλου ο κ. Κουράκης βάλλει κατά του ΤΕΕ/ΤΚΜ χαρακτηρίζοντας τη θέση του για απόσπαση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου « ως λάθος πολιτικό και τεχνικό, προσκολλημένο στην άποψη Σιμόπουλου, που ξεπερνάει τα όρια του δημοσίου συμφέροντος» και καλεί το Επιμελητήριο «να αποδεικνύει ότι είναι ακομμάτιστο».
 
Μιλώντας ειδικά και περιγράφοντας το σχέδιο που ο δήμος θα προτείνει στον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη σε συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα τονίζει μεταξύ άλλων ότι : «ο αρχαίος δρόμος σώζεται, παραμένοντας στην θέση του ενώ παράλληλα αναδεικνύεται, ο σταθμός γίνεται κάτω από αυτόν σε βάθος 12 μέτρων, και οι μελέτες με τις εργασίες μπορούν να τελειώσουν μέχρι το 2019, με κόστος 20 εκατομμυρίων, ποσό που δεν τίποτα μπροστά στο 1,5 δις που θα κοστίσει συνολικά το έργο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.