Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Καλαφάτης: Όχι στον ξαφνικό θάνατο των 70 εργαζομένων στο Μετρό

voria.gr,30/11/2015

Για τον ξαφνικό θάνατο 70 εργαζόμενων στα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

«Μιλάμε για τον ξαφνικό θάνατο 70 εργαζόμενων στα έργα του Μετρό, παρά το ότι υπήρχαν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων. Ακόμη και σήμερα ακούμε ότι η συμφωνία μεταξύ αναδόχου και κατασκευαστή μπορεί να επιτευχθεί στο τέλος της εβδομάδος, αλλά για τους ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους δεν έχει καμία σημασία κάτι τέτοιο».

Αυτό επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, καθώς, στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν και εξέθεσαν την κατάσταση εργαζόμενοι στον Αρχαιολογικό Τομέα του Μετρό.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε τα δεδομένα που υπάρχουν (η δέσμευση της κυβέρνησης για τη συνέχιση του έργου, η μη τήρηση της δέσμευσής της για αποφυγή απολύσεων, αλλά και το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα, δηλαδή την απόλυση των εργαζομένων στο μετρό) και κατέληξε:

«Έχουμε 70 ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους. Όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Πλέον, βλέπουμε την κυβέρνηση των απολύσεων. Άλλα ακούγαμε πριν δυο μήνες, άλλα μας έρχονται. Αν αυτή είναι η ελπίδα, λυπάμαι. Δε θέλω άλλη ελπίδα».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.