Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία εργαζομένων του Μετρό στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

thestival.gr,30/11/2015

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήσαν οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά τις απολύσεις 70 ατόμων που ανακοίνωσε η κοινοπραξία.


Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον αρχαιολογικό τομέα Χάρης Κυπριανιδης τόνισε ότι ο υπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης πάρα τις υποσχέσεις του ότι σήμερα θα βρισκόταν στο Εργατουπαλληλικο Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανακοινώσει συμφωνία κοινοπραξίας και υπουργείου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, ανακοινώθηκαν οι απολύσεις και των 70 εργαζομένων του αρχαιολογικού τομέα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο, χωρίς μάλιστα να δοθούν αποζημιώσεις.

"Το Χριστουγεννιατικο δώρο μας ήταν η απόλυσή μας. Οι μαζικές απολύσεις δεν ακολουθούν τη νόμιμη διαδικασία, πρόκειται για παράνομη ενέργεια", είπε χαρακτηριστικα ο κ. Κυπριανιδης, κάνοντας παράλληλα λόγο για εργασιακό μεσαίωνα, καθώς τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι έχουν υποχρεωθεί σε εκ περιτροπής εργασία. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ακόμη και αύριο ενδέχεται να ανακοινωθεί η συμφωνία, πράγμα που βάζει σε υποψίες τους εργαζομένους για μεθόδευση εφαρμογής μειωμένων μισθολογίων. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε "κόλπα" τις απολύσεις.

"Δεν είναι δυνατόν παραμονές Χριστουγέννων να γίνονται οι απολύσεις. Έχουν ισχυρό δικαίωμα να παραμείνουν, προφανώς θέλει να τις απολύσεις για να πάρει καινούργιους με χαμηλότερες αμοιβές", σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.