Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία από εργαζόμενους στο Μετρό Θεσσαλονίκης - 70 οικογένειες από αύριο στο δρόμο (ΦΩΤΟ&VIDEO)

thestival.gr,30/11/2015


Εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί η Κοινποπραξία σήμερα έστειλε στους εργαζομένους του αρχαιολογικού τμήματος ανακοίνωση, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, με την οποία τους γνωστοποιεί την απόλυσή τους μάλιστα, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, χωρίς καν να πληρώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις, χρησιμοποιώντας νομικίστικες ακροβασίες.

Όλα αυτά παρά τις δεσμεύσεις που είχαν λάβει από την κυβέρνηση και προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό, κ. Σπίρτζη, ότι δεν θα απολυθεί κανείς από τους εργαζομένους στο Mετρό, ωστόσο την περασμένη Παρασκευή η Κοινοπραξία τους είχε προϊδεάσει σχετικά με τη σημερινή κίνηση (θυμηθείτε εδώ).

Όπως τονίζουν, νιώθουν ότι τους κορόιδεψαν, καθώς μέχρι πριν από λίγες μέρες δεσμεύονταν στο ότι υπάρχει κοινό σημείο στις διαπραγματεύσεις της Κοινοπραξίας και Κυβερνήσης.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, από τις απολύσεις που θα γίνουν θα μείνουν στον δρόμο επίσημα από αύριο περίπου 70 οικογένειες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι καθως διέσχισαν το δρόμο για να παρσατούν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σε λίγη ώρα θα συναντηθούν εκεί με εκπροσώπους, συνάντησαν μια διμοιρία των ΜΑΤ.





Δείτα στα βίντεο του Thestival τις δηλώσεις του προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκη, Χάρη Κυπριανίδη και του Δημήτρη Παππά, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων:


                                    

                                    


Βαγγέλης Κοκολάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.