Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

“Αέρας” οι δεσμεύσεις Χρ. Σπίρτζη-απολύσεις στο μετρό-διαμαρτυρία εργαζομένων στο δήμο

alpha965.gr,30/11/2015


Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό κομμάτι, καθότι πριν από λίγες ώρες ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους, κόντρα στις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Μεταφορών προ ολίγων ημερών.


Όπως δήλωσε στον alpha 96,5 ο πρόεδρος του σωματείου, Χάρης Κυπριανίδης, η εξέλιξη αυτή δεν έχει καμία λογική εξήγηση, καθώς το έργο πρόκειται να επανεκκινήσει με βάση τα λεγόμενα του υφυπουργού Μεταφορών, Παναγιώτη Σγουρίδη πριν από λίγες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είχε διεμηνύσει ο κ. Σγουρίδης, η συμφωνία με την κοινοπραξία περιελάμβανε τη διατήρηση του μισθολογικού και εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων, πέρα από το ύψος των αποζημιώσεων από πλευράς του δημοσίου.

Μάλιστα έγινε γνωστό πως στη συνάντηση της Παρασκευής με την κοινοπραξία, οπότε ο υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, είχε δεσμευθεί να πιέσει προκειμένου να μη γίνουν οι απολύσεις, προκύπτει πως δεν παρέστη ποτέ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο γ.γ. του υπουργείου, Γιώργος Δέδες.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό και τονίζουν πως μόνη εξήγηση των απολύσεων, δεδομένης της διατήρησής τους κατά τη διάρκεια του παγώματος του έργου, έστω και σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, στοχεύει στην εκ νέου πρόσληψή τους με μειωμένους μισθούς, σε ένα έργο το οποίο δεν έχει ανταγωνιστή, θα λάβει αποζημίωση και τα έξοδά του είναι προϋπολογισμένα.

Να σημειωθεί πως με βάση τα λεγόμενα του κ. Κυπριανίδη, η εταιρεία έχει ήδη καταβάλλει τα οφειλόμενα δύο μηνών, και το ένα ημερομίσθιο της 1ης Δεκεμβρίου, μετά την οποία απολύονται, σύμφωνα με την ενημέρωση.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Λαζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.