Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Οντως «βρέθηκε λύση»: συνεχίζονται οι απολύσεις!

efsyn.gr,29/11/2015

Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος


Μετά τις «λύσεις», άλλες 70 απολύσεις! Μπορεί η κυβέρνηση διά στόματος του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη να διαβεβαίωνε μόλις την περασμένη Τετάρτη από τη συμπρωτεύουσα ότι «βρέθηκε λύση μεταξύ του υπουργείου και της αναδόχου κοινοπραξίας» για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά πριν περάσουν 24 ώρες οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό κομμάτι ενημερώθηκαν πως από τους 83 εναπομείναντες οι 70 απολύονται!

Κι ενώ αναρωτιέται κανείς τι είδους «λύση» και τι συμφωνία είναι αυτές, χθες οι... νέοι απολυμένοι με τη συμπαράσταση των συναδέλφων τους και του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα γραφεία της κοινοπραξίας. Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα σε άδεια άνευ αποδοχών πρόκειται να μπουν και οι 78 εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι.

Εν τέλει, φαίνεται πως απολύεται σχεδόν το σύνολο του προσωπικού στο αρχαιολογικό τμήμα, ενώ -σύμφωνα με την κυβέρνηση- το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η επανέναρξη των εργασιών από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

«Μας ανακοινώθηκαν νέες απολύσεις και το κλείσιμο του αρχαιολογικού τμήματος, πέραν των φυλάκων για ένα μικρό διάστημα που θα χρειαστούν για τη διασφάλιση των αρχαιοτήτων. Οι εύλογες απορίες είναι αν κάποιος κοροϊδεύει αυτή την πόλη και ποιος είναι αυτός από τους δύο», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο αρχαιολογικό τμήμα, Χάρης Κυπριανίδης, που πάντως, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Ισως τις επόμενες ώρες, μετά από επικοινωνία του κ. Σπίρτζη με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, έχουμε ένα προσωρινό πάγωμα των τελευταίων απολύσεων».

Στην περίεργη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, από τη μια με «λύσεις» από την άλλη με απολύσεις, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, Σταύρος Στέτσικας.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις ότι το έργο ξεκινάει και είναι πολύ κοντά στη λύση. Παρ’ όλα αυτά ανακοινώθηκε και σε μας ότι οι εργαζόμενοι που ήταν σε διαθεσιμότητα θα πάνε σε άδειες άνευ αποδοχών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, οι νέες απολύσεις γίνονται, ώστε να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι με χαμηλότερους μισθούς.

«Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος κοροϊδεύει ποιον. Η κοινοπραξία λειτουργεί εν λευκώ; Η κυβέρνηση δεν επηρεάζει τις εξελίξεις;» δήλωσε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ότι ο Χρήστος Σπίρτζης «κρύβεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.