Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Επιστρέφει το Μετρό στη Θεσσαλονίκη

newsfish.gr,07/11/2015

Τι είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Εκτός από την έλευση του 2016 οι Θεσσαλονικείς μπορούν να περιμένουν πλέον και την επανέναρξη των έργων του Μετρό...
11 μήνες μετά την παύση των εργασίων, το Μετρό Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι είναι έτοιμο να πάρει και πάλι "μπροστά" σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος σε συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων και τον πρόεδρο του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδη δεσμεύτηκε ότι στις αρχές του 2016 θα επανεκκίνησουν οι εργασίες για τη δημιουργία του έργου.


Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κοινοπραξίας και του Δημοσίου προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι διαβουλεύσεις από τους φορείς.

"Δεν κάνουμε παζάρια, για το πόσα λεφτά θα δώσουμε στον εργολάβο. Υπάρχουν αποφάσεις διαιτητικών δικαστηρίων... Εμείς θέλουμε να δούμε μια συμφωνία στην οποία να παραιτείται από τις διαιτησίες η κοινοπραξία και να παραιτηθεί και το ελληνικό δημόσιο από τις δικές του απαιτήσεις, προκειμένου με αμοιβαία κατανόηση να βρούμε συμφωνία για να ξεκινήσει το έργο" τόνισε ο κ. Σπίρτζης σχετικά με τις απαιτήσεις της Κοινοπραξίας που αγγίζουν τα 650 εκατ. ευρώ.

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο σταθμός Βενιζέλου θα μείνει εκτός τόνισε ότι: «Είναι κρίσιμος σταθμός για το έργο και είναι πολύ σημαντικές οι ανακαλύψεις και τα ευρήματα εκεί. Θα ολοκληρωθούν πρώτα οι αρχαιολογικές εργασίες και στη συνέχεια θα δοθεί μια ουσιαστική λύση που θα σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και τα ευρήματα, ώστε να προχωρήσει και ο σταθμός της Βενιζέλου».

Επίσης πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανάπτυξης των εργοταξίων θα γίνει σταδιακά και θα χρειαστούν 2.800 εργαζόμενοι ακόμα για να πουν ότι δουλεύουν σε φουλ ρυθμό. «Ευλεπιστούμε να μπορέσουμε να το τελειώσουμε έστω το 2021, όπως το βλέπουμε εμείς!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.