Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Δέσμευση Σπίρτζη για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

rthess.gr,07/11/2015

Συμφωνία με τον ανάδοχο έως το τέλος Νοεμβρίου, είπε ο υπουργός υποδομών στη συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μετρό

Ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία θα εξασφαλίζει την επανεκκίνηση, συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της βασικής γραμμής και θα δοθεί για διαβούλευση στους φορείς της πόλης και μετά θα ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Ο κ. Σπίρτζης σήμερα το πρωί συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των συλλόγων των εργαζομένων στο Μετρό, ενώ το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μηχανικός, Σωκράτης Φάμελος, και στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία, όπως είπε ο κ.Σπίρτης, η κοινοπραξία θα παραιτηθεί από τις οικονομικές διεκδικήσεις της, όπως και το Δημόσιο από τις προσφυγές του. Μέχρι σήμερα, τα διαιτητικά δικαστήρια έχουν εγκρίνει 90 εκατ. ευρώ όταν τα αιτήματα του αναδόχου, είναι της τάξης των 670 εκατ. ευρώ, ως πρόσθετη χρηματοδότηση.

Μόλις υπάρξει συμφωνία, στην οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, βρίσκονται πολύ κοντά ελληνικό Δημόσιο και ανάδοχος, το έργο θα ξαναξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2016 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον η δοκιμαστική λειτουργία το 2020.

Ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στον σταθμό Βενιζέλου, και είπε ότι ο σταθμός θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης ή και συμπληρωματικής σύμβασης, εάν χρειαστεί, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα.

«Για τον σταθμό Βενιζέλου, θα δοθεί η βέλτιστη λύση για το έργο και για την πόλη», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος είπε ότι αν χρειαστούν πρόσθετα χρήματα αυτά θα βρεθούν.

Σε ό,τι αφορά τη μελέτη, που θα χρειαστεί να γίνει, με τα νέα δεδομένα για τον συγκεκριμένο σταθμό, την ευθύνη, είπε, δεν μπορεί παρά να έχει η διευθύνουσα υπηρεσία του έργου, δηλαδή η Αττικό Μετρό ΑΕ.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι το υπουργείο αρχίζει να εξετάζει τις επεκτάσεις του Μετρό προς τα δυτικά, ενώ ιδιαίτερα τόνισε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας θα ληφθεί μέριμνα για την προστασία των θέσεων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.