Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αύριο συνάντηση Σπίρτζη - εργαζόμενων στο Μετρό

salonicanews.com,06/11/2015

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις ήταν οι εργαζόμενοι στο μετρό της Θεσσαλονίκης, όμως οι εξελίξεις τους... πρόλαβαν: Διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα όσον αφορά την κατασκευή του έργου, ενώ ο υπουργός έρχεται για να συναντηθεί μαζί τους.



Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης θα έχει συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης στον Κατασκευαστικό Τομέα, αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις 11:00 π.μ..

Με την εξέλιξη αυτή, τα δυο Σωματεία ενημερώνουν τα μέλη τους για την ακύρωση της αυριανής διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσ/νίκης: "Έξοδος από την κρίση. Κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και τη νεολαία", το απόγευμα του Σαββάτου.


Βρέθηκε λύση


Το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Μακεδονία» σε ρεπορτάζ του Φώτη Κουτσαμπάρη, θα προχωρήσει σε συμφωνία με τον ανάδοχο του έργου για την καταβολή ποσού που θα καλύπτει τις εξωσυμβατικές απαιτήσεις του, προκειμένου να μην προβεί σε επαναδημοπράτηση. Το ποσό αυτό θα είναι πολύ μικρότερο από αυτά που διεκδικεί η κατασκευάστρια κοινοπραξία, που είναι 672 εκατ. ευρώ, και θα ορίζεται σε συμπληρωματική σύμβαση- «σκούπα» για τις εργασίες που απέμειναν.

Στόχος είναι η σύμβαση να προωθηθεί προς έγκριση και ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων μέχρι το τέλος του έτους.

Η επίσημη ανακοίνωση για την εξέλιξη του έργου θα γίνει από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να επιλύσει το ζήτημα. Ο ίδιος είχε δώσει οδηγίες από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για συμφωνία, ώστε να μην αναγκαστεί να επαναδημοπρατήσει το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.