Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Σε κλοιό εργαζομένων του μετρό η επίσκεψη Χρ. Σπίρτζη στη Θεσσαλονίκη

alpha965.gr,06/11/2015

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την ομιλία που θα πραγματοποιήσει αύριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Λαγκαδά, στη Σταυρούπολη, στις 18:30, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Έξοδος από την κρίση. Κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και στη νεολαία».

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι του μετρό Θεσσαλονίκης, θα οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο, διότι όπως είπε στον Alpha 96,5 ο Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος των εργαζομένων του μετρό στο αρχαιολογικό κομμάτι, «είναι ευκαιρία να δούμε τον υπουργό και να πάρουμε κάποιες απαντήσεις, γιατί τόσο καιρό επιδιώκουμε συνάντηση μαζί του και μας παραξενεύει το γεγονός ότι δεν κανονίζεται. Ακόμα και τώρα που είναι στη Θεσσαλονίκη κανείς δεν μας ενημερώνει».

Συν τοις άλλοις, ο κ. Κυπριανίδης ανέφερε ότι «ευελπιστούμε μέσα στα επόμενα 24ωρα να ανακοινώθουν θετικά νέα για τη συνέχιση των εργασιών του μετρό. Από όσο γνωρίζω οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά και το ενδεχόμενο επαναδημοπράτησης έχει απομακρυνθεί σε μεγάλο ποσοστό». Ο ίδιος υπολογίζει ότι «εφόσον ανακοινωθεί η επανέναρξη των εργασιών το συντομότερο που μπορούν να ξεκινήσουν είναι τέλη Δεκεμβρίου».

Εξάλλου, όπως ανέφερε το γραφείο τύπου του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση μεταξύ του κ. Σπίρτζη και της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ενώ ούτε κάποια εθιμοτυπική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καθότι απουσιάζει στο εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: Φιλίππα Βλαστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.