Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς αρχαιολογικό τμήμα το… ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης! ΥΜΕΤ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμαρτυρία εργαζομένων!

karfitsa.gr,30/11/2015

του Άρη Κουτσιούκη

Με μια δυσάρεστη ανακοίνωση από πλευράς κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ήρθαν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι του έργου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο karfitsa.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης «ανακοινώθηκε από την εταιρία ότι κλείνει το αρχαιολογικό τμήμα και συνεπώς απολύονται 70 εργαζόμενοι».


Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στο έργο πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου και θα ακολοθήσει πορεία προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.

Σκληρή είναι και η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης:

«Τελικά πρώτα θα έχουμε απολύσεις και μετά λύσεις στα προβλήματα του έργου. Το τέλος Νοεμβρίου ήρθε και η μοναδική λύση που υπάρχει στο έργο είναι αυτή της λύσης των συμβάσεων. Για άλλη μια φορά, η πρώτη φορά αριστερά έκανε το θαύμα της. Ανέχεται το παιχνίδι του εργολάβου σε προφανή συνεννόηση με την Αττικό Μετρό και κλείνουν το αρχαιολογικό τμήμα του έργου και μάλιστα χωρίς καν να πληρώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις, χρησιμοποιώντας νομικίστικες ακροβασίες.

Τα όμορφά λόγια φτάνουν. Μόνο μια λέξη ανήκει σε όλους όσους εμπλέκονται με το έργο ΝΤΡΟΠΗ. Ντροπή για την Αττικό Μετρό. Ντροπή για την κατάντια του έργου, Ντροπή για την κυβέρνηση που ανέχεται αυτές τις πολιτικές, που αποδέχεται τους εκβιασμούς του εργολάβου, Ντροπή για τον εργολάβο που εκβιάζει κοινωνία και πολίτες, Ντροπή για το Υπουργείο Πολιτισμού, που ανέχεται αυτή την κατάσταση για όσους εργάζονται γι’ αυτό.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.