Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Χρ.Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη: Μία ανάσα από τη συμφωνία για το μετρό

alterthess.gr,07/11/2015


Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μετρό συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποια διεξήχθη σε θετικό κλίμα, τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων, όπως για την επανέναρξη των εργασιών, για τα εργασιακά αλλά και για τον σταθμό της Βενιζέλου.

Όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός, έως τα τέλη Νοεμβρίου θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη και θα ανακοινώσει ο ίδιος τη λύση για το πολύπαθο αυτό έργο. Σύμφωνα με τον Χρ. Σπίρτζη, έως τότε θα έχει υπάρξει μία πρώτη συμφωνία με την κοινοπραξία για την επανεκκίνηση του έργου, η οποία μάλιστα θα δοθεί για διαβούλευση στους φορείς της πόλης και στα κόμματα για να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους. Στόχος είναι όπως εξήγησε να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η κοινοπραξία θα παραιτηθεί από τις πρόσθετες διαιτησίες που έχει ζητήσει και το Δημόσιο αντίστοιχα από το να κάνει κι άλλες προσφυγές ενάντια στον εργολάβο.

Παράλληλα, όσον αφορά τις απολύσεις, ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε τη συμπαράστασή του και ξεκαθάρισε πως πρόθεση του υπουργείου είναι να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι και να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Υπενθυμίζεται πως παρότι είχε υπάρξει δέσμευση -σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Εργασίας- να μη γίνουν απολύσεις όσο διαρκούν οι διαβουλεύσεις, η δέσμευση δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα μέχρι και σήμερα εργαζόμενοι να απολύονται ή να εργάζονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

Σχετικά με τον σταθμό της Βενιζέλου ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα κατάργησής του αλλά θα γίνει κανονικά. Όπως επισήμανε, πρώτα θα ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες και στη συνέχεια θα δοθεί μία τεχνική λύση που θα σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και τα ευρήματα και πως -αν χρειαστεί- θα δοθεί και επιπλέον χρηματοδότηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.