Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη το μεγαλείο σου: Το 2018 θα έχουμε επέκταση του μετρό, χωρίς βασική γραμμή! (ΦΩΤΟ&VIDEO)

thestival.gr,04/12/2015

Την προστάτιδα των εργαζομένων στα υπόγεια έργα, Αγία Βαρβάρα, γιορτάζουν σήμερα στο μετρό Θεσσαλονίκης και με αυτή την αφορμή, οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στον σταθμό "Νέα Κρήνη", στην Καλαμαριά, για να παρουσιάσουν την πορεία των εργασιών στην επέκταση του έργου προς τα ανατολικά. Εκεί τους υποδέχτηκαν φοιτητές του ΑΠΘ και του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών αλλά και ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς, Ιουστίνος, ο οποίος τέλεσε αγιασμό.


Ο διευθυντής της Αττικό Μετρό, Γιώργος Κωνσταντινίδης, τόνισε πως το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018, αλλά φυσικά, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν είναι έτοιμη η κεντρική γραμμή. Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές για την πορεία του κεντρικού έργου, αναφέροντας πως ''θα ξαναξεκινήσει η κατασκευή της βασικής γραμμής στους ρυθμούς που πρέπει, γιατί καθήκον μας δεν είναι μόνο να χρησιμοποιούμε τα κοινοτικά κονδυλια για τη δημιουργία υποδομών, αλλά πρέπει να το κάνουμε και στον κατάλληλο χρόνο και να προχωρούμε τα έργα όπως πρέπει''. Ακόμη, επεσήμανε πως έχουν ολοκληρωθεί οι συμπληρωματικές γεωτρήσεις, οι περιμετρικοί τοίχοι στο σταθμό Νομαρχία, αλλά και στο σταθμό Διαστάυρωση Νομαρχία.

Ολοκληρωμένος, επίσης, είναι και ο σταθμός Αρετσού, ο οποίος και έχει παραδοθεί στην ανάδοχο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στο σταθμό Καλαμαριά υπολείπονται μερικοί πάσσαλοι για να ολοκληρωθεί το κέλυφος και τέλη Ιανουαρίου θα έχουν μπει στην τελική ευθεία για την κατακσευή του.

Επιπρόσθετα, στο σταθμό Νέα Κρήνη ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε πως έχει ολοκληρωθεί το προσωρινό κέλυφος του σταθμού, η εκσκαφή, καθώς επίσης έχουν τοτποθετηθεί και έχει σκληροδετηθεί η πλάκα δαπέδου, όπως επίσης έχει τελειώσει και τμήμα των τοιχείων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τηρείται η σύμβαση και τα χρονοδιαγράμματα και τόνισε ότι ενδεχομένως η γρήγορη ολοκλήρωση της επέκτασης να αποτελέσει μοχλό πίεσης για να προχωρήσει το κεντρικό έργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου στην Καλαμαριά ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια, ανάδοχος του έργου είναι η ΑΚΤΩΡ Α.Ε. και επεκτείνεται προς τη Νομαρχία, την Καλαμαριά, την Αρετσού, τη Νέα Κρήνη και τη Μίκρα, με 5 νέους Σταθμούς και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής.

Δείτε το υλικό του Thestival:







                                  

                                 

                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.