Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Την Προστάτιδά τους Αγία Βαρβάρα γιορτάζουν οι εργαζόμενοι στο μετρό- Εκδήλωση σε σταθμό της Καλαμαριάς

thestival.gr,04/12/2015


Την προστάτιδα των εργαζομένων στα υπόγεια έργα, Αγία Βαρβάρα, γιορτάζουν σήμερα στο μετρό Θεσσαλονίκης και με αυτή την αφορμή, οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν σήμερα στον σταθμό "Νέα Κρήνη", στην Καλαμαριά, για να παρουσιάσουν την πορεία των εργασιών στην επέκταση του έργου προς τα ανατολικά. Μπορεί η βασική γραμμή του έργου να έχει παγώσει και να μην εκτελούνται εργασίες εδώ και περίπου έναν χρόνο, ωστόσο, φαίνεται ότι η πόλη θα έχει... επέκταση μετρό, χωρίς τη βασική του γραμμή! Δείτε την πορεία των εργασιών στην Καλαμαριά, όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της Αττικό Μετρό:


Το Μετρό της Θεσσαλονίκης επεκτείνεται προς τη Νομαρχία, την Καλαμαριά, την Αρετσού, τη Νέα Κρήνη και τη Μίκρα, με 5 νέους Σταθμούς και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής.

Επίσης, προβλέπονται οι υποδομές για τη μελλοντική επέκταση της Γραμμής προς Αεροδρόμιο, καθώς και η κατασκευή οργανωμένου χώρου Μετεπιβίβασης από τις λεωφορειακές γραμμές στον Σταθμό ΜΙΚΡΑ. Προγραμματίζεται παράλληλα και η κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων στην ίδια θέση.

Με τη λειτουργία της επέκτασης, θα εξυπηρετούνται περισσότεροι από 65.000 επιβάτες, μειώνοντας αντίστοιχα τον αριθμό των μετακινούμενων οχημάτων, ενώ η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καλύπτεται σε μόλις 15 λεπτά. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά το Δήμο Καλαμαριάς, βελτιώνοντας αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών.

Η εξέλιξη του έργου κατά τον μήνα Οκτώβριο, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της Αττικό Μετρό:

Σταθμός ΝΟΜΑΡΧΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή 1ης φάσης, η κατασκευή αντηρίδων στάθμης -1 και περιμετρικού κεφαλόδεσμου πασσάλων.

Διασταύρωση ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ: Εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής περιμετρικών πασσάλων αντιστήριξης, κεφαλόδεσμου περιμετρικών πασσάλων και παρακάμψεων δικτύων ΟΚΩ.

Σταθμός ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής περιμετρικών πασσάλων στο ανατολικό τμήμα καθώς και οι παρακάμψεις δικτύων ΟΚΩ.

Σταθμός ΑΡΕΤΣΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή περιμετρικών πασσάλων σε τμήμα του σταθμού.

Σταθμός Ν. ΚΡΗΝΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου στον πυθμένα του σταθμού, οι εργασίες κατασκευής περιμετρικών τοιχίων επιπέδου -3 και αφαίρεσης 2ης σειράς αντηρίδων.

Σταθμός ΜΙΚΡΑ: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της 1ης και 2ης σήραγγας ΝΑΤΜ.

2η Διασταύρωση ΜΙΚΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής περιμετρικών πασσάλων αντιστήριξης και κεφαλόδεσμου περιμετρικών πασσάλων.

Επίσταθμος ΜΙΚΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρακάμψεις δικτύων ΟΚΩ.

Τερματικό Φρέαρ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή περιμετρικών πασσάλων.

Φρέαρ ΚΡΗΤΗΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή 1ης φάσης και η προεργασία για την τοποθέτηση των μεταλλικών αντηρίδων της 1ης στάθμης.

Φρέαρ ΠΟΝΤΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή περιμετρικών πασσάλων και η διαμόρφωση εργοταξιακού χώρου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση και η έγκριση των μελετών.

Εκκρεμεί η απαλλοτρίωση χώρου στους σταθμούς ΑΡΕΤΣΟΥ, του τμήματος του Σταθμού ΜΙΚΡΑ και του επίσταθμου ΜΙΚΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.