Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ψήφισμα της 30/11/2015 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης,03/12/2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αφού ενημερώθηκε, μετά από παράσταση ενώπιον του Σώματος που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις του συνόλου του προσωπικού του αρχαιολογικού τμήματος του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης από την Κοινοπραξία κατασκευής του έργου και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και ζητεί την ανάκληση των απολύσεων. 



Οι μεθοδεύσεις αυτές που κατ' ουσία αποσκοπούν στην αλλαγή των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, συμβαίνουν σε μια στιγμή κατά την οποία η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, έχει κάνει γνωστό ότι επίκειται η επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του ΜΕΤΡΟ  Θεσσαλονίκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την ανάδοχο εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να μη διακόψει τις συμβάσεις εργασίας διατηρώντας τους εργαζόμενους στις θέσεις τους και χωρίς να πληγούν τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.