Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΘ: Θα επαναφέρουμε το σύνθημα με τα... ελικόπτερα (VIDEO)

thestival.gr,01/12/2015

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε από τις διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγραφούν και να αναδειχθούν τα αιτήματα της 24ωρης Γενικής Απεργίας της Πέμπτης και να αποτυπωθεί η εργασιακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.


Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, άσκησε δριμύτατη κριτική στις πρακτικές κυβέρνησεις, αναφέροντας πως τα νομοθετήματα που περνά θα οδηγήσουν την κοινωνία σε περαιτέρω φτωχοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαραμπουλίδης αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο στις "έξυπνες'' συμβάσεις που πρωθεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά και στη μείωση της χρηματοδότησης που κάποτε ήταν 15 δισ. Ευρώ, σήμερα είναι 7 δισ. και σύντομα πρόκειται να γίνει 5 δισ. προσθέτοντας πως οδηγούμαστε σε ένα απόλυτα κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Τέλος, επεσήμανε με καυστικό τρόπο πως θα ''επαναφέρουμε το σύνθημα με τα ελικόπτερα'', εννοώντας πως οι πολιτικοί που εφαρμόζουν αυτά τα σκληρά μέτρα θα φύγουν μέσα σε ένα βράδυ.

Από την πλευρά του, πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Πέτρος Κιτικίδης, αναφέρθηκε στους τομείς της παιδείας και της υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο μισθολόγιο το οποίο, όπως ανέφερε, ''αναζητείται''. Όπως υπογράμμισε, η παρούσα κυβέρνηση επιβάλλει ένα από τα πλέον επώδυνα μνημόνια.

Δείτε τα βίντεο του Thestival:

                                     

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.