Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε περίπου τέσσερις ώρες απολυόμαστε (VIDEO)

thestival.gr,01/12/2015

Μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουν για ακόμα μία χρονιά, οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται περίπου 70 εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό κομμάτι να μείνουν άνεργοι.


Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη κατηγορώντας τον πως άλλα έλεγε στις αρχές του μήνα και άλλα τώρα.

« Είχαμε συνάντηση με τον Σπίρτζη στις 7 Νοεμβρίου και μάλιστα είπε ότι θα δώσουμε συνέντευξη τύπου εδώ στο ΕΚΘ για να ανακοινώσουμε τη συμφωνία, για επανέναρξη των εργασιών. Αντί γι αυτό είδαμε ότι η κοινοπραξία ανακοίνωσε νέες απολύσεις στο σύνολο των εργαζομένων στο αρχαιολογικό και στο επόμενο διάστημα στο κατασκευαστικό και αυτοί πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα». Δήλωσε ο κ. Τσαραμπουλίδης και πρόσθεσε:
«Συνομίλησα την Παρασκευή με τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος κατηγορούσε την κοινοπραξία, μιλήσαμε την κοινοπραξία και τους είπαμε να περιμένουν γιατί θα υπάρξει παρέμβαση του υπουργού.Το αποδέχτηκαν ωστόσο δεν έγινε καμιά ουσιαστική παρέμβαση. Χθες το μεσημέρι μέσω μηνυμάτων, ξαναμιλήσαμε με τον υπουργό και μας είπες πως η κοινοπραξία κι άλλες φορές εκμεταλλεύτηκε τους εργαζομένους και δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν ανήκει στου υπουργείο. Δεν θέλω να πω περισσότερα για να μη ξεφύγουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζονένων Χάρης Κυπριανίδης.

«Σήμερα σε τέσσερις ώρες περίπου θα πραγματοποιούν οι απολύσεις και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους, πως μπορεί μια επιχείρηση να πραγματοποιήσεις μαζικές απολύσεις χωρίς να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία, χωρίς αποζημίωσεις και όλα αυτά είναι ένας κίνδυνος μελλοντικός και για άλλη μια φορά το μετρό πρωτοπορεί
.
                                    


                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.