Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

press724.gr,01/12/2015


Για αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποτραπούν και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται στη βουλή έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ενόψει της 24ωρης πανεργατικής απεργίας της Πέμπτης.


Όπως τόνισε, η «χιονοστιβάδα» νομοθετημάτων που έρχεται μαζί με όσα ήδη ψηφίστηκαν και πρόκειται να εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν τους πολίτες σε περαιτέρω φτωχοποίηση, ενώ οι διατάξεις που συζητούνται για το ασφαλιστικό θα προκαλέσουν τεράστια απορρύθμιση, με μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας και αυξήσεις στις εισφορές. Έκανε μάλιστα λόγο για «αντιμεταρρύθμιση» κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό εργασίας Γ.Κατρούγκαλο πως θέλουν να περάσουν τα νέα μέτρα με προσχηματικό διάλογο μόνο λίγων ημερών.

Για τα εργασιακά, ο πρόεδρος του ΕΚΘ είπε πως τα μέτρα που συζητούνται, επαναφέρουν στο προσκήνιο με ευθύνη της κυβέρνησης, «νεωτερισμοί» της τρόικας όπως βέλτιστες πρακτικές και «έξυπνες» συμβάσεις, τα οποία αν εφαρμοστούν καταργούν ολοκληρωτικά τις Σ.Σ.Ε με αποτέλεσμα ο κάθε εργαζόμενος να είναι απροστάτευτος, στις όποιες ορέξεις των εργοδοτών.

Για την επικείμενη πώληση του Ο.Λ.Θ, τόνισε πως προχωρήσει η πώληση με τους όρους που έχουν δημοσιοποιηθεί, θα πρόκειται για μια «λεόντειο» σύμβαση κατά του δημοσίου και για σκάνδαλο μεγατόνων.

Τέλος, για το θέμα του ΜΕΤΡΟ και τις νέες απολύσεις που ανακοινώθηκαν στον αρχαιολογικό τομέα του έργου, ο πρόεδρος του ΕΚΘ κατηγόρησε για κοροϊδία την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία μέχρι και τις τελευταίες μέρες διαβεβαίωνε το ΕΚΘ αλλά και τους εργαζόμενους ότι η συμφωνία για την επανέναρξη των εργασιών θα υπογραφεί άμεσα, πως δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις και πως οι εργαζόμενοι θα παρέμεναν με το ίδιο καθεστώς.

Επίθεση στο ΠΑΜΕ και στην παράταξη του ΜΕΤΑ

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο κ.Τσαραμπουλίδης είπε πως η κομματικοποίηση συγκεκριμένων παρατάξεων, κάνει τεράστια ζημιά στο συνδικαλιστικό κίνημα και αναφερόμενος στο ΠΑΜΕ και στην παράταξη ΜΕΤΑ στην οποία συμμετέχουν στελέχη προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΛΑΕ, τους κατηγόρησε πως απέχουν ακόμη και από τις συνεντεύξεις τύπου, διχάζοντας το εργατικό κίνημα. «Δεν μπορείς να διώξεις κανέναν αν δεν φύγει μόνος του. Είναι τροχοπέδη, είναι εμπόδια, το λέω και το καταγγέλλω δημόσια… Να φύγουνε να πάνε αλλού, δεν προσφέρουν τα τίποτα στο συνδικαλιστικό κίνημα παρά μόνο στα συμφέροντα των κομμάτων τους» ανέφερε.

Όσον αφορά έναν δεύτερο λόγο για τον οποίο οι κινητοποιήσεις δεν είναι αυτές που θα έπρεπε, είπε πως για να είναι σωστές οι απεργίες, θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου. «Ενώ είπαμε ότι δεν θα κάνουμε τακτικές απεργιακές κινητοποιήσεις , αναγκαζόμαστε από τη δυναμική των μνημονίων και των μέτρων να είμαστε συνέχεια στους δρόμους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού στο δημόσιο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Πέτρος Κετικίδης, ανέφερε πως η σημερινή κυβέρνηση έρχεται τώρα να εφαρμόσει και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, όσα κατήγγειλε το προηγούμενο διάστημα που ήταν στην αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή τόνισε, το πάγωμα των προσλήψεων τα τελευταία 5 χρόνια δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στο δημόσιο καθώς όπως είπε, πλέον τα κενά μόνο στους τομείς της υγείας και της παιδείας, είναι συνολικά 52.000. Έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για το μισθολογικό των δημοσίων υπαλλήλων , κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαρροές πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν αυξήσεις, ενώ στην πραγματικότητα η μεγάλη πλειοψηφία θα έχει μειώσεις.



Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.