Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Απολυμένοι αρχαιολόγοι του μετρό: “όλα πάνε προς τα πίσω”

alpha965.gr,21/01/2015

Οι απολυμένοι αρχαιολόγοι του μετρό Θεσσαλονίκης, βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το εργοτάξιο στην Αγία Σοφία, στη διασταύρωση με Εγνατία, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία, από τις 10:00.


Η αθέτηση των δηλώσεων του υπουργού Υποδομών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, ότι έως τις 15 του μηνός θα είχε υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση, ήταν ο λόγος που ώθησε στη σημερινή συγκέντρωση τους απολυμένους αρχαιολόγους.

«Το προδιάγραμμα δεν τηρήθηκε από τον υπουργό. Μας είχε πει αρχικά ότι έως 15 Γενάρη θα την είχαν υπογράψει και έτσι από αρχές Φεβρουαρίου θα επιστρέφαμε πίσω στις εργασίες. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε», τόνισε ο Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος απολυμένων αρχαιολόγων του μετρό.

Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί ότι «όλα πάνε προς τα πίσω», για το μετρό Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «όσες εργασίες έχουν ξεκινήσει αφορούν τον μετροπόντικα ανατολικά, σε τέσσερα εργοτάξια. Επίσημη επανεκκίνηση του έργου θα γίνει μόνο όταν ξεκινήσουν οι εργασίες στο κέντρο».

Επιπλέον, οι απολυμένοι αύριο θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να τους γνωστοποιηθεί η νέα ημερομηνία υπογραφής της συμπληρωματικής. «Ακούγεται ότι θα την υπογράψουν την Παρασκευή ή τον Μάρτιο», είπε ο κ. Κυπριανίδης προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση επανέναρξης των εργασιών «ενισχύει της ανησυχίες μας για την περαιτέρω καθυστέρηση του έργου».

Ρεπορτάζ: Φιλίππα Βλαστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.