Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης στην Αγ. Σοφίας (VIDEO)

thestival.gr,21/01/2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγρατοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι του μετρό της Θεσσαλονίκης απέναντι από το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας.


Όπως δήλωσε στο thestival.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, o λόγος που διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι είναι η μη τήρηση της επανεκκίνησης ων εργασιών, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι εργασίες έπρεπε να ξεκινήσουν 12 Ιανουαρίου, καθώς και να έχει υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση για τις αρχαιολογικές εργασίες, ώστε να είναι εφικτό, την πρώτη Φεβρουαρίου να βρίσκονται οι εργασίες σε πλήρη εξέλιξη σε όλο το μήκος και πλάτος του μετρό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, όπως λένε δεν υπογράφηκε κι έτσι οι εργασίες παραμένουν μόνο σε τέσσερα εργοτάξια ανατολικά.

Ο κ. Κυπριανίδης, σχολίασε ακόμα και την συνάντηση που δεν είχαν με τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο. «Ένας υπουργός Πολιτισμού όταν έρχεται και επισκέπτεται αποκλειστικά τη Βενιζέλου. Εμείς θέλαμε να τον δούμε αποκλειστικά και μόνο για την πλημμελή παρακολούθηση που έχουμε παρατηρήσει στα εργοτάξια που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Θεσσαλονίκη, τα πέντε της Καλαμαριάς και τα τέσσερα που έχουν επανεκκινήσει στην κεντρική γραμμή, καθώς έχουν παρακολούθηση μόνο από έναν αρχαιολόγο και η απορία μας είναι πώς μπορεί ένας αρχαιολόγος να είναι σε εννέα διαφορετικά εργοτάξια», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να δείχνουμε ευαισθησία για ένα έργο που το ξέρουμε όλοι και να αδιαφορούμε για τις αρχαιότητες, που μπορεί να βρεθούν, μικρής ή μεγάλης σημασίας. Η ευαισθησία για τον υπουργό θα πρέπει να είναι σε όλο το μέγεθος και την αξία των αρχαιοτήτων. Δεν μπορούμε να θάβουμε αρχαιότητες και να κάνουμε σημαία επανάστασης κάποια άλλα κομμάτια».

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

                                   

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.