Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Καλαφάτη με τους εργαζόμενους στο Μετρό

voria.gr,26/02/2016


Επί τάπητος τα θέματα για τον προγραμματισμό των εργασιών, αλλά και τις διαδικασίες επιστροφής των εργαζομένων και των νέων προσλήψεων

Συνάντηση συνεργασίας με τον βουλευτή Α Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρου Καλαφάτη, είχαν οι διοικήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και του αντίστοιχου του κατασκευαστικού κλάδου.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τέθηκαν θέματα τα οποία σχετίζονται με τον προγραμματισμό των εργασιών αλλά και τις διαδικασίες επιστροφής των εργαζομένων και των νέων προσλήψεων που θα απαιτηθούν. Από δε τη μεριά των εργαζομένων για άλλη μια φορά υπογραμμίσθηκαν οι δεσμεύσεις των ηγεσιών των υπουργείων Υποδομών και Εργασίας για το σεβασμό του συνόλου των όρων αμοιβής και εργασίας όπως αυτές διέπονταν κατά το προηγούμενο εργασιακό καθεστώς.

«Με αφορμή τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και την απαραίτητη εντατικοποίηση των εργασιών, από τους εργαζόμενους τέθηκαν, επίσης, οι προβληματισμοί για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Άκουσα προσεκτικά τις σκέψεις και ανησυχίες των εργαζομένων. Πολλές φορές έχω επισημάνει ότι το έργο του μετρό είναι έργο ανάπτυξης και πνοής και έχω τονίσει πως θα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις. Συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς των εργαζόμενων και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σε κάθε τους προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.