Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Από το 2017 αρχίζει η απελευθέρωση χώρων και εργοταξίων

ypodomes.com,21/03/2016


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Ι. Μυλόπουλο, είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Π. Φιλιππίδης, και ο Κ. Καλογιάννης, αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΘ.

Σκοπός της εν λόγω συνάντησης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ήταν να ενημερωθεί και επίσημα ο εμπορικός κόσμος της πόλης για την εξέλιξη των έργων του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, ένα πολύπαθο έργο, το οποίο κατά τη διάρκεια υλοποίησής του έχει πλήξει οικονομικά επιχειρήσεις που βρίσκονται πάνω στον άξονα κατασκευής του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, με ρυθμούς ταχύτερους από αυτούς του πρόσφατου παρελθόντος, πρόθεση η οποία εδράζεται σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, βάσει του οποίου, έως και την άνοιξη του 2017, θα έχουν απομακρυνθεί από τα περισσότερα εργοτάξια οι σιδηρόφρακτες κατασκευές, ενώ η ημερομηνία σταθμός περάτωσής του, κινείται στον χρονικό ορίζοντα του 2020.

Επιπλέον, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια ανακοίνωση, σημαντικό στοιχείο της ενημερωτικής συνάντησης για την εξέλιξη του έργου, αποτελεί και το γεγονός ότι έχει βρεθεί τεχνική λύση και για το θέμα του σταθμού της Βενιζέλου όπως βεβαίωσε ο κ. Μυλόπουλος, του πιο δύσκολου ίσως σταθμού του κεντρικού άξονα κατασκευής του.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την πλήρη ολοκλήρωση του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος, για να φθάσουμε επιτέλους στην επίτευξη του σημαντικού στόχου της πόλης μας: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.