Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Με Μπαχ υποδέχθηκε την Άνοιξη

makpress.blogspot.com,21/03/2016

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η συναυλία που συνδιοργάνωσαν η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό «Πανεπιστήμιο».


Το πρώτο υπόγειο επίπεδο του σταθμού πλημμύρισε με ήχους μουσικής του Μπαχ, σε μια συναυλία που κέρδισε τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας ότι Μετρό και Πολιτισμός...
μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους από 500 καλεσμένους να ξεναγηθούν σε έναν από τους κεντρικότερους σταθμούς του δικτύου.

Ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος υπογράμμισε ότι τα εργοτάξια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ζωντανεύουν ξανά και ο μετροπόντικας θα πιάσει ξανά δουλειά μετά από τέσσερα χρόνια. Για την εκδήλωση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συναυλία με έργα Μπαχ που πραγματοποιείται στο σταθμό «Πανεπιστήμιο» αναδεικνύει εκτός από τον αναπτυξιακό και τον πολιτιστικό ρόλο που πρέπει και μπορεί να παίξει το Μετρό. Ταυτόχρονα είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εαρινή ισημερία που συμπίπτει με την Άνοιξη και για το Μετρό της Θεσσαλονίκης». Τέλος, δεσμεύθηκε ότι η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς της πόλης για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων του Μετρό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι ήδη στις πρώτες δύο συναντήσεις ανάμεσα στο Δήμο, την Αττικό Μετρό Α.Ε. και το Υπουργείο Πολιτισμού διαφαίνεται η λύση για τον σταθμό «Βενιζέλου» και ότι βαίνουμε προς ένα αίσιο τέλος.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, σε κεντρικά εργοτάξια του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.