Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΕΚΘ: Δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις απέναντι στους απολυμένους εργαζόμενους του μετρό

ethnos.gr, 17/05/2016
ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Να σταματήσει την «εξαπάτηση των εργαζομένων και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» καλεί την κυβέρνηση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη «για μη τήρηση των δεσμεύσεων σχετικά με την επαναπρόσληψη των απολυμένων, καθώς και την αθέτηση των υποσχέσεων ότι δεν θα πειραχθούν οι χαμηλοί και μεσαίοι μισθοί»...

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, το ΕΚΘ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του «αριστερού» αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και τις υποσχέσεις πως δεν θα πειραχθούν οι χαμηλοί και μεσαίοι μισθοί, τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε. Η μη πρόσληψη του έμπειρου προσωπικού «γεννά» ανησυχίες για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθούν οι ανασκαφές από εδώ και πέρα. Ο αποκλεισμός των προστατευμένων από τον νόμο εκπροσώπων των εργαζομένων ενισχύει αυτές τις ανησυχίες όπως και για τις συνθήκες εργασίας των νέων εργαζομένων στο μετρό, αφού ήδη οι μισθοί περικόπηκαν πάνω από 30% και εργάζονται με 3μηνες συμβάσεις ομηρίας».

Επίσης, τονίζεται ότι «παραβλέφθηκε ακόμα και η υπόσχεσή του για πραγματοποίηση τους αιτήματος των φορέων της πόλης, μετά από πρόταση του ΕΚΘ, για τη σύσταση της "Συμβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου", όπως ορίζεται από το άρθρο 43. 3669/08 του νόμου περί δημοσίων έργων».

Τέλος, υπογραμμίζεται: «"Ξεχνώντας" κάθε δέσμευση που έχουν δώσει σε όλες τις συναντήσεις μας, αλλά και δημόσια με δηλώσεις τους, οι εμπλεκόμενοι προχωρούν σε μία δίχως προηγούμενο εκδικητική στάση και έναν "φθηνό" εμπαιγμό των εργαζομένων, φθάνοντας ακόμα και στον εκβιασμό τους, πως αν δεν αποσύρουν τις αγωγές και τις οικονομικές τους διεκδικήσεις, τότε δεν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.