Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Οι σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν διανοιχτεί σε ποσοστό 80%

ethnos.gr, 03/06/2016

Εως το τέλος του 2016 θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους οι δύο μετροπόντικες (TBM), που ανοίγουν τις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης...

'Ηδη, οι σήραγγες TBM έχουν διανοιχτεί σε ποσοστό 80%, ενώ τα έργα πολιτικού μηχανικού έχουν υλοποιηθεί στο 60% του συνόλου τους και οι αρχαιολογικές εργασίες στο 80%. Η εκκίνηση και του δεύτερου μετροπόντικα στις 23/5 (ο πρώτος είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο) και η λειτουργία διπλής βάρδιας στο εργοτάξιο «Αγία Σοφία», εντάσσονται στο σχεδιασμό της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ" για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου. Τα παραπάνω συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με τη νέα του σύνθεση.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό Α.Ε." καθηγητής ,Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε: «Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης ικανοποιήθηκε. Η νέα διοίκηση δείχνει τη δέουσα προσοχή στο έργο της Θεσσαλονίκης, ακούει την τοπική κοινωνία και φροντίζει για την άμεση επίλυση όποιων ζητημάτων που τυχόν προκύψουν κατά την πορεία των εργασιών. Η επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου στο έργο της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. Μετά την επανεκκίνηση των εργασιών τον Μάρτιο, το έργο της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει μπει ξανά σε τροχιά ολοκλήρωσης».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της "Αττικό Μετρό Α.Ε.", Θόδωρος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι: «Το διοικητικό συμβούλιο της "Αττικό Μετρό Α.Ε." είχε την ευκαιρία να εξετάσει από κοντά την πορεία υλοποίησης των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Η εκκίνηση του δεύτερου μετροπόντικα και η λειτουργία διπλής βάρδιας στο εργοτάξιο "Αγία Σοφία" εντάσσονται στο σχεδιασμό μας για έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αναμένουν εδώ και χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.