Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Αυτοψία του ΔΣ της Αττικό Μετρό στα εργοτάξια στη Θεσσαλονίκη

voria.gr, 03/06/2016
Οι σήραγγες ΤΜΒ έχουν διανοιχθεί κατά 80% περίπου με δύο μηχανήματα (μετροπόντικες), τα οποία θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους ως το τέλος του έτους...


Η εξέλιξη των εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκε επί τάπητος χθες στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση στη Θεσσαλονίκη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό ΑΕ. Παράλληλα, σήμερα τα μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν τα εργοτάξια της βασικής γραμμής και της επέκτασης προς την Καλαμαριά, καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα του σταθμού Βενιζέλου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό ΑΕ, σε ένδειξη σεβασμού προς την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε τη Ροτόντα, και ξεναγήθηκε από τον Έφορο Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Σταμάτη Χονδρογιάννη.

Κατασκευαστικές και αρχαιολογικές εργασίες πραγματοποιούνται σε εργοτάξια της βασικής γραμμής και κατασκευαστικές εργασίες στην επέκταση της Καλαμαριάς.

Όπως ενημερώθηκε και το διοικητικό συμβούλιο κατά την επίσκεψή του, τα έργα πολιτικού μηχανικού έχουν υλοποιηθεί κατά 60%, ενώ οι αρχαιολογικές εργασίες έχουν υλοποιηθεί κατά 80%.

Τέλος, από τις 23 Μαΐου 2016 ξεκίνησε την πορεία του από το εργοτάξιο της Νέας Ελβετίας και ο δεύτερος μετροπόντικας. Οι σήραγγες ΤΜΒ έχουν διανοιχθεί κατά 80% περίπου με δύο μηχανήματα (μετροπόντικες), τα οποία θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους ως το τέλος του έτους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε: «Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης ικανοποιήθηκε. Η νέα διοίκηση δείχνει τη δέουσα προσοχή στο έργο της Θεσσαλονίκης, ακούει την τοπική κοινωνία και φροντίζει για την άμεση επίλυση όποιων ζητημάτων τυχόν προκύψουν κατά την πορεία των εργασιών. Η επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου στο έργο της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. Μετά την επανεκκίνηση των εργασιών τον Μάρτιο, το έργο της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει μπει ξανά σε τροχιά ολοκλήρωσης».
Από πλευράς του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Θόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό Α.Ε. είχε την ευκαιρία να εξετάσει από κοντά την πορεία υλοποίησης των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Η εκκίνηση του δεύτερου μετροπόντικα και η λειτουργία διπλής βάρδιας στο εργοτάξιο «Αγία Σοφία» εντάσσονται στο σχεδιασμό μας για έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αναμένουν εδώ και χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.