Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εντατικοί ρυθμοί στα αρχαιολογικά, νέες προσλήψεις

voria.gr, 17/08/2016
Αρχές Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι αρχαιολογικές εργασίες και στο Ν.Σ. Σταθμό. Έως 250 άτομα θα προστεθούν στα 550 που δουλεύουν στην αρχαιολογική έρευνα...


Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η αρχαιολογική έρευνα στα σκάμματα του Μετρό Θεσσαλονίκης, χωρίς ούτε μίας ημέρας διακοπή στις εργασίες καθώς το έργο της βασικής γραμμής, μετά τα γνωστά προβλήματα και τις καθυστερήσεις, πρέπει να "τρέξει με χίλια".

Την εβδομάδα που διανύουμε και μέχρι τις 22 Αυγούστου, υπάρχει μία μικρή ανάπαυλα για τα συνεργεία του κατασκευαστικού τομέα αλλά όχι και για όσους δουλεύουν στα σκάμματα της Αρχαιολογίας.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να προσληφθούν 200 ή ως και 250 επιπλέον άτομα για το αρχαιολογικό τμήμα αφού τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αρχίζει η αρχαιολογική έρευνα και στο εργοτάξιο του Ν.Σ. Σταθμού. Σήμερα στο αρχαιολογικό τμήμα εργάζονται συνολικά 550 άτομα, αρχαιολόγοι, εργάτες, συντηρητές.

Εάν στους παραπάνω εργαζόμενους προστεθούν και οι εκατοντάδες αυτών που δουλεύουν στο κατασκευαστικό τμήμα, σήμερα στο Μετρό απασχολούνται 1.500 άτομα που στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αυξηθούν σε 1.700 ή και περίπου 1.800 άτομα.

Αρχαιολογικές εργασίες γίνονται στο σταθμό "Αγία Σοφία", στο βόρειο και στο νότιο τμήμα, στο αμαξοστάσιο στη Πυλαία, στο "Συντριβάνι", στη "Δημοκρατία", στο βόρειο άκρο του σταθμού όπου μάλιστα δουλεύουν σε δύο βάρδιες, ενώ από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει η ανασκαφή και στο νότιο τμήμα.

Η ανάδοχος κοινοπραξία έχει φορτσάρει με στόχο η αρχαιολογική έρευνα να τελειώσει το Μάρτιο του 2017, με μόνη εξαίρεση τις εργασίες στην "Αγία Σοφία". Από τον προγραμματισμό αυτό θα πρέπει να εξαιρεθεί ο σταθμός "Βενιζέλου", λόγω των γνωστών εξελίξεων που αφορούν στη κατασκευή του σταθμού ( σ.σ αλλαγές στις μελέτες) δίχως να αποσπασθούν οι αρχαιότητες.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.



Άννη Καρολίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.