Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας για Μετρό: Εμείς ξεκολλήσαμε το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας - VID

voria.gr,10/09/2016


Το έργο ξεκόλλησε και δεν χρειάστηκε να θυσιάσουμε στα θεμέλια τη γυναίκα του πρωτομάστορα, είπε ο πρωθυπουργός από το εργοτάξιο της Ν. Ελβετίας


Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκόλλησε και δεν χρειάστηκε να θυσιάσουμε στα θεμέλια τη γυναίκα του πρωτομάστορα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το εργοτάξιο του σταθμού της Νέας Ελβετίας, όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, εκκινώντας την παρουσία του στην πόλη εν όψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα έργο πνοής, το οποίο, όπως είπε, «είχε μετατραπεί σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, αλλά για τη Θεσσαλονίκη».

«Ένα έργο που ήταν πέντε χρόνια σταματημένο, με μία πόλη να ταλαιπωρείται, χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική. Ένα έργο που ξεκίνησε το 2006 και θα έπρεπε να είχε παραδοθεί εδώ και πολύ καιρό», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε με νόημα: «Το έργο, όμως, ξεκόλλησε και δεν χρειάστηκε να βάλουμε στα θεμέλια τη γυναίκα του πρωτομάστορα, αλλά να κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους που ωφέλησαν το δημόσιο με εκαντάδων εκατομμυρίων ευρώ.».

Αναφερόμενος στον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «βρέθηκε λύση για τα αρχαία της Εγνατίας, λύση η οποία θα δόσει προστιθέμενη αξία, στο ίδιο το έργο, καθώς θα έχουμε ένα σταθμό που θα είναι ταυτόχρονα επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, αλλά και ένας εξαιρετικά σύγχρονος σταθμός μετρό».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, γενικά για την πορεία του έργου, σημείωσε ότι «από τον Μάρτιο που μας πέρασε, μέχρι σήμερα, έχουνε σκαφτεί περίπου 750 μέτρα, απομένουν περίπου 1.200 μέτρα σήραγγας, που μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν διανοιχθεί, κάτι το οποίο όπως είπε, «σημαίνει ότι ένα εργο πνοής για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους έχει ξαναμπεί σε ράγες και αυτό είναι ένα σημαντικό, αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη χώρα».

Μετά τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του αποχώρησαν από το εργοτάξιο για τη ΔΕΘ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.