Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Αττικό Μετρό Α.Ε.: Καμία ανησυχία για την ασφάλεια των κτηρίων από τα έργα στη Θεσσαλονίκη

naftemporiki.gr, 04/10/2016

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Αττικό Μετρό Α.Ε. σε ανακοίνωσή της για δημοσιεύματα περί καθίζησης πολυκατοικίας σε περιοχή όπου εκτελούνται εργασίες για το Μετρό Θεσσαλονίκης...

Όπως διευκρινίζει η Αττικό Μετρό Α.Ε. οι εργασίες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τόσο στην κατασκευή των σταθμών, όσο και στη διάνοιξη των σηράγγων.
Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οικοδομών και των έργων υποδομής στην περιοχή επιρροής του έργου και ότι «όποια τεχνικά ζητήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής από μεγάλη ομάδα έμπειρων μηχανικών και συμβούλων».
«Όλα τα δεδομένα παρακολουθούνται και αναλύονται και καμία ανησυχία δεν προκύπτει ούτε για την εξέλιξη του έργου ούτε για την ασφάλεια των πολιτών και των κτιρίων», προσθέτει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, την περασμένη Παρασκευή παρατηρήθηκε καθίζηση σε πολυκατοικία επί της οδού Παπαδάκη στην περιοχή της Βούλγαρη, στη Θεσσαλονίκη. Κατά το τηλεγράφημα οι ένοικοι της πολυκατοικίας υποστηρίζουν πως για την καθίζηση ευθύνονται οι εργασίες του Μετρό, αφού παλαιότερα -όπως λένε- στο σημείο υπήρχε πηγάδι, ενώ το υπέδαφος είναι αμμώδες. Σύμφωνα με τους ενοίκους, η πολυκατοικία υπέστη καθίζηση, που έφτασε τα 50 χιλιοστά, ενώ το όριο με βάση τη μελέτη έχει τεθεί στα 25.
Στην πολυκατοικίας στεγάζεται και το 102ο νηπιαγωγείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο ωστόσο λειτουργεί κανονικά. «Aνησυχούμε βέβαια, κυρίως για τα παιδάκια. Υπάρχει έντονος προβληματισμός» ανέφερε μία από τις νηπιαγωγούς, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.