Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Το ανέκδοτο συνεχίζεται: Σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού για το Μετρό Θεσσαλονίκης

newreport.gr, 31/10/2016
Η πορεία των εργασιών στο Μετρό της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 31 Οκτωβρίου), στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού...


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Έλενα Κουντούρη, η υπεύθυνη του έργου Μετρό στο Τμήμα Συντονισμού και παρακολούθησης Αρχαιολογικών Ερευνών και Εργασιών στο πλαίσιο Μεγάλων Δημοσίων Έργων, Εύα Γιατρουδάκη και ο διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν τρόποι επιτάχυνσης και λήψης άμεσων μέτρων εκ μέρους των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων, με στόχο την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Μιλάνε για ολοκλήρωση έργου, όταν αυτή έχει δρομολογηθεί για το 2020. Δηλαδή σε τέσσερα χρόνια από σήμερα και… βλέπουμε. Δεν φταίει η γραφειοκρατία, ή τουλάχιστον μόνο αυτή. Φταίει η πολιτική ανυπαρξία για ένα θέμα που στη Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί στο πιο σύντομο και πιο ξεκαρδιστικό ανέκδοτο.

Μην κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε τους κλεισμένους στα γραφεία κυβερνητικούς συμβούλους. Βγείτε και ρωτήστε τον απλό κόσμο, τους πολίτες της πόλης που περπατάνε κάθε μέρα στη Θεσσαλονίκη και θα καταλάβετε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι το καλύτερο ανέκδοτο.

By Ηλίας Παναγιωτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.