Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

«Η ομηρία της Θεσσαλονίκης τελειώνει για το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών»

karfitsa.gr, 30/10/2016
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης  στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Σπίρτζης ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα αναφέρθηκε στο θέμα του ΟΑΣΘ του Μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και το τι θα γίνει  με τις ραδιοφωνικές άδειες ...

Για τον ΟΑΣΘ  ο υπουργός τόνισε πως «Το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρείται από το 1957 που υπάρχει σύμβαση με δυσμενείς όρους για το Δημόσιο και τους Θεσσαλονικείς. Το θέμα θα τελειώσει, όταν τελειώσουν οι ληστρικές συμβάσεις ενάντια στους Θεσσαλονικείς.»
Για το Μετρό Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση της χώρας ένα από τα ειρωνικά ερωτήματα ήταν «να δούμε τι θα κάνετε με το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης». Πριν λίγες εβδομάδες στελέχη της ΝΔ, μη θέλοντας να πιστέψουν ότι το έργο ξεκίνησε, επιχειρηματολογούσαν για τη μη επανέναρξη του έργου. Το έργο εκτελείται και προβλέπεται η ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού τον Μάρτιο 2017 και η ολοκλήρωση της κυρίας γραμμής, ταυτόχρονα με την επέκταση προς Καλαμαριά, το 2020. Η ομηρία της Θεσσαλονίκης τελειώνει για το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών.
Για τις ραδιοφωνικές άδειες τόνισε : «Θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση του χάρτη συχνοτήτων ραδιοφώνου, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τους κανόνες, τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, τις θεσμικές προβλέψεις για τη διαφάνεια και τους μηχανισμούς ελέγχου και καθορισμός των διαδικασιών και του τιμήματος. Το βέβαιο είναι ότι και στο ραδιόφωνο η σημερινή κατάσταση αυθαιρεσίας δεν θα συνεχιστεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.