Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η "μάχη των Τούνελ" συνεχίζεται

newsone.gr, 19/11/2016

Με προσεκτικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκης στη λεγόμενη "μάχη των Τούνελ". Η αρχική αποστολή ρουτίνας έχει...
μετατραπεί σε μία διαδικασία που χρειάζεται προσοχή καθώς τα δύο μηχανήματα κινούνται με αργούς ρυθμούς σε σχέση με το προσδοκώμενο...



Τώρα, στόχος είναι η διάνοιξη να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και τα δύο ΤΒΜ να μεταφερθούν στην επέκταση της Καλαμαριάς για να ξεκινήσει και εκεί η διάνοιξη.

Σε κάθε περίπτωση η διάνοιξη της δίδυμης σήραγγας θα κλειδώσει την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής. Εφόσον δεν έχουμε άλλες καθυστερήσεις, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των σιδηροτροχιών όπου σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων στους σταθμούς θα μας οδηγήσει μέχρι το τέλος του 2018.

Τότε θα πρέπει να έχουν έρθει οι πρώτοι συρμοί για να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια όπου θα διαρκέσουν περίπου 12-15 μήνες και εφόσον όλα "περάσουν το τέστ" και χαρακτηριστούν αξιόμαχα, η βασική γραμμή θα δοθεί στην κυκλοφορία, κάπου την Άνοιξη του 2020.

Για τον κλάδο της Καλαμαριάς, μόνο εικασίες μπορούμε προς τον παρόν να κάνουμε καθώς αν δεν ξεκινήσουν οι Μετροπόντικες για να δούμε την ικανότητα διάνοιξης της διπλής σήραγγας των 4,8χλμ δεν θα μπορούμε να έχουμε καθαρή εικόνα. Σύμφωνα πάντως με το πιο αισιόδοξο σενάριο ο κλάδος αυτός θα μπορούσε να λειτουργήσει στο τέλος του 2020, όμως στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως δύσκολα θα αποφευχθούν καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.