Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ηλιόπουλος: Το δυστύχημα στο μετρό Θεσσαλονίκης οφείλεται και στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας

thestival.gr, 15/03/2017
Οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας αποτελούν την αιτία για το εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης, όπου σκοτώθηκε ένας 50χρονος χειριστής γερανοφόρου, όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος...


«Εξαιτίας της μνημονιακής υποχρέωσης του πέντε προς ένα, υπάρχει συνολική υποστελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Η υπηρεσία χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε προσωπικό. Στο νέο οργανόγραμμα που επεξεργαζόμαστε προβλέπονται περισσότερες οργανικές θέσεις και μετατάξεις προσωπικού», δήλωσε στον ''Ελεύθερο Τύπο'' ο κύριος Ηλιόπουλος. Πάντως, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ειδικά στα εργοτάξια του μετρό γίνονται συχνά έλεγχοι: «Μόνο πέρυσι έγιναν 30 έλεγχοι και επανέλεγχοι στα εργοτάξια του μετρό. Μάλιστα επιβλήθηκαν και πέντε πρόστιμα για ζητήματα υγείας και ασφάλειας», λέει.

Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στο μετρό και το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλουν ελλιπή μέτρα προστασίας, ανεπαρκή εποπτεία και εργασία με εξαντλητικά ωράρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.